T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Melahat Akkutlu Anadolu Lisesi

2023 - 2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI HAKKINDA

Okula başlarken yaz dönemindeki çalışmalarımız ve öğretmenler kurulumuzda gündeme alıp karara bağladığımız bazı önemli konuları ve kuralları hatırlatmak amacıyla aşağıda kısa bir bilgilendirme yayınladık.

OKUL MÜDÜRÜNDEN

 

2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacaktır. 

Öğrenci, öğretmen ve velilerimiz için sağlıklı ve başarılı bir öğretim yılı temenni ederim. 

Liseye yeni başlayan öğrenci ve velilerimize okulumuza hoş geldiniz dileklerimi iletiyor ve kendilerinize mutlu ve başarılı bir lise öğrenimi diliyorum.

Okulumuzdaki fiziki mekanların düzen ve estetiği, altyapının sağlamlığı ile okul yaşantısı ve eğitimin kalitesi arasında doğrudan bir bağ olduğunu düşündüğümüzden dolayı yaz boyunca birçok yenilik ve iyileştirme yaptık.

Bu çalışmalarımızda bağışlarıyla okulumuza destek olan velilerimiz başta olmak üzere bizlere yardımcı olan herkese öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına sonsuz teşekkür ediyorum.

Çalışmalarımız, gayretlerimiz eğitim işinin merkezindeki öğrenci ve öğretmenlerimiz için feda olsun, inşallah onların mutluluğu ve başarısıyla taçlansın..

Görüşmek dileğiyle..

 

Tuncay KARAKAŞ

 

——

BİLGİLENDİRME

 

2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 11 Eylül 2023 Pazartesi başlayacak, 14 Haziran 2024 Cuma günü sona arecektir. 2023-2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

 

Öğretim saatlerimiz 08.00 – 15.00'dır. LİNK: ZAMAN ÇİZELGESİ

 

Haftalık ders programı internet sayfamızda yayınlanmıştır. LİNK: HAFTALIK DERS PROGRAMI 

 

Okula devam zorunludur. Veliler, öğrencilerinin okula devamını sağlamakla yükümlüdürler. Devamsızlık süresi özürsüz 10 gün, özürlü 20 gün olmak üzere toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır. İlk günden itibaren yoklama alınacaktır. Mazeretleri dolayısıyla devamsızlık yapan öğrencilerin durumları velileri tarafından 5 iş güni içersidinde yazılı olarak okula bildirilmek durumundadır. DEVAMSIZLIK MAZERET DİLEKÇESİ

 

Veli toplantısı ve öğretmenler kurulunda alınan kararlar doğrultusunda tüm öğrencilerin okul kıyafeti giymesi zorunludur.

 

Ders kitapları okulun ilk günü sınıf/şube sırasına göre dağıtılacaktır. 

Sınıflar sürekli temiz tutulacak, okulun ilk gününden itibaren sınıf temizlik nöbetçisi uygulaması başlatılacaktır. 

 

Cep telefonları 1. Ders başlangıcından önce kapalı konumda sınıf telefon dolabına bırakılacaktır. Telefon dolapları nöbetçi öğrenci tarafından kilitlenip anahtarları idareye teslim edecektir. Sınıf telefon dolabında kilitli şekilde muhafaza altına alınan telefonlar son ders nöbetçi öğrencinin dolapları açması ile geri alınacaktır. Yapılan kontrollerde okul saatlerinde üzerinde cep telefonu bulunan öğrencinin telefonu idari emanete alınarak tutanakla velisine teslim edilir. İLETİŞİM ARACI VELİ TESLİM TUTANAĞI

 

Okulun -1 ve-2. katları ve yangın merdivenleri ACİL DURUMLAR DIŞINDA öğrenciler tarafından kullanılmayacaktır. (Güvenlik tedbiri)

 

İzinsiz şekilde okul bahçesi dışına çıkan öğrenciler hakkında doğrudan disiplin hükümleri uygulanacaktır.

 

Cuma namazını kılmak için namaz saatinde okuldan çıkacak öğrencilerimizin velileri okula gelerek izin dilekçesi doldurmak durumundadır. Dilekçe öğretim yılını kapsayacak şekildedir. CUMA NAMAZI İZİN DİLEKÇESİ

 

9.Sınıf/Şubelere yönelik oryantasyon çalışmaları 11-15 Eylül 2023 tarihlerinde ders saatleri içerisinde planlanacaktır. Öğrenciler ilgili hafta normal öğretim saatlerine uygun olarak okula gelecektir.

 

9.Sınıf veli toplantısı öğrencilerimizin uyumunu ve öğretmenlerimizin öğrencileri tanıma sürecini takiben ekim ayında yapılacaktır.

 

Tüm öğrencilerin okul kurallarına uygun hareket etmesini tavsiye ederiz. Kurallara uygun davranan ve örnek davranış sergileyen öğrenciler Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Ödül başlıklı 2.Bölümde yer alan hükümler doğrultusunda ödüllendirilecek, kurallara aykırı davranan öğrenciler hakkında ise aynı yönetmeliğin Disiplin başlıklı 2.Bölümde yer alan hükümler doğrultusunda disiplin cezası yaptırımı uygulanacaktır.

 

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, davranışlardan örnek oluşturacak bir ya da birkaçını gösteren davranış puanı indirilmemiş öğrencileri; öğretim yılı içinde herhangi bir ödül alıp almadığına bakılmaksızın öğrenci, öğretmen veya okul yönetiminin teklifi, onur kurulunun uygun görüşü doğrultusunda onur belgesiyle ödüllendirecektir. ONUR BELGESİ TEKLİF DİLEKÇESİ 

 

Veliler ders saatlerinde okul bahçe ve binasına alınmayacaktır. Veli öğretmen görüşmesi ilan edilen gün ve saatlerde randevu usulü yapılacaktır. VELİ ÖĞRETMEN GÖRÜŞME SAATLERİ

 

 

 

 

 

LİNK: MİLLİ EĞİTİM BANALIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.09.2023 - Güncelleme: 27.12.2023 13:29 - Görüntülenme: 6969
  Beğen | 16  kişi beğendi