DENEME SINAVI PROGRAMI

Öğretmenler kurulumuzda alınan karar doğrultusunda öğrencilerimizin gelişimleri izlemek, başarılarıları artırmak, Türkiye genelindeki örneklem öğrenci grubu içerisindeki akademik durumlarını görmek amacıyla deneme sınavları yapılmasına karar verilmiştir.

2023 - 2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DENEME SINAV TAKVİMİ

TÜRKİYE GENELİ

GELİŞİM İZLEME (GİS) VE YKS DENEME SIVAVLARI

S.N.

SINAVIN ADI

SINAVIN UYGULAMA TARİHİ

YAYIN

27 EKİM 2023 CUMA

22 ARALIK 2023 CUMA

12 OCAK 2024 CUMA

ÇAP YAYINLARI

15 MART 2024 CUMA

3 MAYIS 2024 CUMA

11.SINIF

YKS DENEME SINAVI

3 MAYIS 2024 CUMA

11.SINIF YKS DENEME SINAVI

31 MAYIS 2024 CUMA

MELAHAT AKKUTLU ANADOLU LİSESİ DENEME SINAVI YÖNERGESİ

1-    Melahat Akkutlu Anadolu Lisesi öğretmenler kurulunda alınan karar doğrultusunda öğrencilerimizin gelişimleri izlemek, başarılarıları artırmak, Türkiye genelindeki örneklem öğrenci grubu içerisindeki akademik durumlarını görmek amacıyla deneme sınavları yapılmasına karar verilmiştir.

2-    Sınavlar ilan edilen tarihlerde uygulanacaktır.

3-   Sınav soruları öğretim programlarında belirtilen genel ve özel amaçlarıyla öğrenme kazanımları ve TYT-AYT konu ve kazanımları esas alınarak hazırlanmaktadır.

4-   9 ve 10.sınıflara yönelik yapılan deneme sınavları gelişim izleme sınavı, 11. sınıf deneme sınavları gelişim izleme ve TYT deneme sınavı, 12.sınıf deneme sınavları ise TYT-AYT deneme sınavlarıdır.

5-    Sınav esnasında merkezi sınavlarda uyulması gereken kurallar esas alınır.

6-   Sınav başlangıcından önce gözetmen öğretmen tarafından yapılan sınavla ilgili açıklamaların olduğu öğrenci sınav yönergesi okunur. Okunan bu yönergenin dışında sınav esnasında kesinlikle sözlü açıklama yapılmaz.

7-    Sınav uygulaması tam olarak kitapçıkta belirtilen süreyi kapsayacak şekilde olacaktır.

8-    Sınav tüm sınıf seviyelerinde eşzamanlı şekilde başlar ve eşzamanlı şekilde biter.

9-  Öğrencilerin oturma planları kelebek sistemine göre (karma düzen) okul müdürlüğünce planlanır ve her öğrenci kendine ayrılan sıraya oturtulur.

10- Öğrenciler;

Sınav süresince sessiz bir şekilde hareket edecektir.

Öğretmene herhangi bir şekilde soru sormayacaktır.

Birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeyecektir.

Başkalarını rahatsız edecek davranışlar sergilemeyecektir.

Sınavı süresinden önce bitirdi ise sessiz bir şekilde yerinde oturup bekleyecektir. Süre bitiminden önce sınıftan çıkmayacaktır.

12-  Öğrencilere deneme sınavlarının sonucu detaylı analizin yer aldığı belge ile bildirilir, imkan ölçüsünde online platformdan takip etmesi sağlanır.

13- Deneme sınavlarında alınan puanlar bağımsız izleme değerlendirme amaçlı olarak kullanılacak olup karne notuna herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

14- Soru kitapçıkları sınavdan sonraki ilk salı günü öğrencilere dağıtılacaktır.

Yayın: 07.09.2023 - Güncelleme: 21.10.2023 12:32 - Görüntülenme: 7291